Vario-Coping

UNIVERZÁLIS LENYOMATI FEJ

A nagypontosságú fogtechnika alapja a megfelelő pontosságú lenyomat és egyéb regisztrátumok. Ezen átvivő elemek képzik az információs csatornát a fogorvos és fogtechnikus között, így ezen elemek pontossága esszenciális amennyiben nem szeretnénk információt veszteni, és így fals eredményhez jutni. Az implantációs protetikában és CAD-CAM rendszerek használatakor, ha lehet, még hangsúlyosabbá válik a precizitás  mind a fogorvos mind a fogtechnikus részéről. 
Az Elsner System új lenyomatvételi rendszere nagy biztonságot ad a fogorvosok és a fogtechnikusok számára a nagyfokú szögeltérések miatt keletkezett lenyomatvételi hibák kiküszöbölésére.


A hagyományos lenyomati fejek illeszkedő részén található geometria nem minden esetben engedi a lenyomati fejek együttes, feszültségmentes eltávolítását az implantátumokról. Eltávolításkor keletkezett feszültségekből torz lenyomatvétel jöhet létre.
Az univerzális lenyomati fej előnye a hagyományos lenyomati fejekkel szemben, hogy két fő elemből tevődik össze.

A két különálló lenyomati résznek a jelentősége abban áll, hogy a lenyomati fej alsó része, (ami csatlakozik az implantátummal) és a felső rész (ami a lenyomati kanálban rögzítve van), a lenyomatvétel befejezésekor a két elem feszültségmentesen távolítható el az implantátumból és egymástól.